Allt är frid, mamma blid.

Får spel. Julpynt. Har tjatats om i flera dagar. Delar upp den miljard tomtar som finns mellan de tre antagonisterna, och genast börjar illvilliga och ogina blickar kastas tvärs över rummet. Gud nåde den som råkar komma i vägen för en sån blick, de spetsarna tränger in på en nanosekund. De rusar upp på sina rum, placerar ut sina byten på alla upptänkliga platser man inte ens visste existerade....illvrål efter illvrål avlöser varandra. Raider görs in på de andras rum och värdefulla föremål stjäls i lönndom. Vilda kommer ner och storgråter, Hedda har tappat en kruka i golvet som genast måste limmas. 

Vilda som har en miljard fönsterdekorationer i form av stjärnor blir sur när jag försöker ge Hedda några. Beppe vrålar uppifrån och vill ha hjälp att sätta på cd-spelaren för att lyssna på julsaga, när jag väl går upp och sätter på den blir han vansinnig för han ville sätta på den SJÄLV!

När jag hämtade barnen efter dagis och fritids igår, lagom fredagstrött efter veckans dos av fabriksstäd, med riktigt fredagskänsla i sinnet och en längtan efter barngos i hjärtat....så hann vi inte mer än ut från fritids så började Vilda tjata. Tusen gånger tusen saker vill hon göra. Nu. Genast. Pronto. Helst igår redan. Men först började hon med att fråga om jag inte kunde kila ut i bilen igen, ge mig ut i trafikstockningen, åka hem till dagis (vi bor precis bredvid dagis), hämta upp de andra två, stoppa dem i bilen och åka tillbaka och hämta henne sist, sen åka tillbaka hem igen. Istället för att plocka upp henne på vägen, åka hem och parkera bilen, hämta de andra och gå hem direkt. Det var inte så hon uttryckte sig kanske, men kontentan var just den...mamma, kan du hämta de andra först? För hon ville spela klart Uno. Eller hur? Visst hjärtat, allt för dig. Nope, nein, nix, nej, njet. Sen fortsatte harangerna.

- Ska vi julpynta när vi kommer hem?
- Kan vi baka pepparkakor idag?
- Snälla mamma, kan vi gå till pulkabacken när vi kommer hem?
- Jag vill spela spel, kan vi?

- Snälla Vilda, kan vi bara få komma HEEEEEEM och landa en stund!!!!! Vi har inte ens hämtat Beppe och Hedda än!

Och i huvudet gick bildbandet med dammråttorna, tvätthögarna, leksaksbergen coh alla andra måsten som hunnit torna upp sig hemma under arbetsveckan. Den där längtan efter barngoset bara blåste all världens väg. Istället kom en längtan efter den absoluta tystnaden. Vakuumlängtan? Eller en vag önskan om att förlöpa hemmet för en dag eller två.

Snälla tomten. Ge mig ungefär 20 extratimmar per dygn. Det borde täcka upp tidshålet. Javisst ja...orken måste finnas med. Ta ett ton sådärnånting. Sen så. Sen ska jag bli världens bästaste mamma. Som sköter disk, tvätt, hämtningar, lämningar, blöjbyten, pott-träning, bad, matlagning och nattningar med ena näven och spelar spel, julpyntar, bakar, busar, tröstar, killar rygg och läser saga med den andra. Allt med ett stort leende på läpparna.

Förresten...det är nog säkrast att du slänger med ett par kraftiga hörselskydd också. Tack.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0