Torka och tacksamhet

En vän delade en historia på sin blogg: om önskningar (http://chinaconinas.blogg.se/). En historia från norra Mexico, om den värsta torkan i urminnes tider, där mannen som berättar hett önskar regn. Om man önskar att något ska hända riktigt hett, är det ett erkännande om att det saknas nu - då kommer det inte hända. Istället lönar det sig att vara tacksam för det man redan har, och föreställa sig, visualisera sig det man önskar sig som en naturlig följd eller som om det redan skett - som en del av ens liv. Kan inte låta bli att göra en koppling till Bibelns: till den som har skall varda givet..det kanske är så, att den som är tacksam för allt som är, hur litet eller stort det än månde vara, som känner sig rik - den blir också rik. Detta var kontentan av historian, sen finns en djupare innebörd, om hur vi fjärmats från oss själv och livet och inte längre lever i samklang med allt omkring oss och med de andra världarna (tolkningsfritt: samklang med det gudomliga inom oss, i ett med världen - där huden är som tunnast mellan världarna)

Men tillbaka till kontentan: idag ska jag vara tacksam för det sex jag redan fått hittills i mitt liv. Moahahaha. Torka? Nej då, jag visualiserar hur jag plaskar med fötterna i alla regnpölarna...

Senaste kaninnytt: Willy har installerat sig bra, verkar trivas redan även om allt är nytt. Den kraken blir inte lämnad ifred långa stunder, värst är en otroligt kärvänlig och kelsjuk Hedda, som inte riktigt vet var hon ska göra av all sin kärlek - ibland yttrar den sig till Willys förfäran som  allvarliga försök till kaninridning. Måste ha full koll på lilla damen med andra ord, annars har vi snart en ganska platt kanin.

Kommentarer
Postat av: catarina

Det är ju det som är så spännande hur budskapen återkommer än i vilka religioner man tittar och ändå är det just i religionssynpunkt som människor hamnar i krig och hat tillvarandra. Om vi istället skulle koncentrera oss mer på de verkliga ursprungliga religionstexterna skulle vi upptäcka att vi alla strävar åt precis samma goda håll på samma sätt! Det är bla det här iaf som fått mig att studera religion på högskolan i på tok för många år. Men det är inte BARA nördigt det är också superspännande!:)

2010-01-10 @ 09:43:32
URL: http://chinaconinas.blogg.se/
Postat av: Susanne

Ja och det grundläggande budskapet om samklang, kärlek och delade energier som återkommer i religioner, naturdyrkan, mindfulnes och i allt, tappas bort och feltolkas i så många religioner. Är det ok om jag länkar till din blogg?

2010-01-10 @ 09:50:29
Postat av: catarina

Lustigt, var just in igen för att fråga samma sak. skratt.

Så klart det är:)

2010-01-10 @ 12:53:49
URL: http://chinaconinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0