Sakers rätta värde?

Jag såg att det tas upp i en annan blogg, Charlotta Flinkenberg (tydligen chefredaktör för Chic, jag har absolut noll koll) att kronprinsessan Viktoria bär runt på en handväska värd 100 000 spänn. Charlotta går ut med frågan om det är okej, eftersom Viktoria faktiskt inte betalar den själv, utan svenska folket står för den betalningen. Det kan ju folk uppröras över och diskutera, det kommer säkert ältas i media också. Men det mest absurda i situationen, det är att den viktigaste frågan inte ens ställs: vad är det för sjuk, sjuk värld vi lever i när en handväska kan kosta 100 000 spänn och folk över huvud taget vill äga den? Eller alla andra designerkläder, tekniska prylar, smycken som kostar multum, varför denna hetsjakt på saker? För att inte tala om alla dessa bloggar som handlar om kläder och prylar man vill ha. Måste ha. Vad är det som är värdefullt för oss människor?

Kommentarer
Postat av: Anonym

avsaknaden av oss själva substitueras med ting i tron att vi är någon/något. Vilket vi dock inte blir med fler saker. Sant är, och en av konklusionerna från din text är ju att det är synd om människan.

2009-11-22 @ 19:53:07
Postat av: Susanne Nilsson

just så. i den bästa av världar skulle alla vara nöjda med det de klarade sig på. tänk vad det skulle spara moder jord...och tänk vad det skulle spara människors sinnesfrid.

2009-11-23 @ 05:58:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0